cursussen en workshops tekenen/schilderen
Summerschool Vr. 1& Za.2 September 2017

Buitenschilderen en Tekenen met Mariette Renssen in de mooie omgeving van Schellingwoude, Durgerdam, Ransdorp of Holysloot.

Hoe gaan we te werk?

Eerst is er een introductie voor de hele groep en een schetsopdracht. 

Daarin geef ik basisvaardigheden zoals atmosferisch perspectief en compositie en de verhoudingen.Ook losmaakoefeningen.

Eerst  kijken, wandelen, fotograferen en noteren [schetsen].
met de gevonden beelden gaan we aan het werk op verschillende formaten, met keuze uit verschillend tekenmateriaal [houtskool, potlood, contékrijt, ballpoint.Dan kan iedereen aan de uitwerking beginnen met materiaal naar keuze, tekenmaterialen of pastels of acryl (droogt wel snel op bij warm weer) of olieverf , ik begeleid dan heel individueel met aanwijzingen en speciale technieken voor het gekozen materiaal.

voor wie?
iedereen die van tekenen en schilderen houdt en nieuwe kennis en inzichten wil krijgen om hierna zelfstandig mee verder te kunnen. 
De tekenoefeningen gaan verder dan het leren van technieken en traditionele tekenopvattingen over compositie of materiaalgebruik waar ook veel aandacht voor is, maar er is juist aandacht voor een persoonlijk schrift, eigen lijnvoering en ritme, voor wie dat wil ook hoe maak je je "los" van wat hoort om een eigen beeldtaal te kunnen ontwikkelen.


Data:

1&2 September 2017

Voor vragen, informatie en aanmelding kun je bellen of mailen: 

06-5888524 info@marietterenssen.nl 

meer info op www.atelierschellingwoude.nl

10.00-16.00 uur € 55,- per dag

Lekker buiten schilderen in de prachtige omgeving van de Waterlandse dorpen bij slecht weer zijn er ‘droge’ buitenlokaties. 

Kleine groepen met ruimte voor individuele aandacht en begeleiding. Zowel voor de beginnende als gevorderde cursist die meer verdieping wil. 

Leren waarnemen, wat denken we te zien en wat zien we nu werkelijk? Het is een uitdaging om te vertalen wat je ziet en voelt in een schilderij. 

Je wordt geinspireerd met verschillende technieken. Veel voorbeeldmateriaal van hedendaagse en klassieke kunstenaars. 

Aan het einde van elke les een eindbespreking met feedback. 

Groepsboekingen vanaf 3 personen op andere data bespreekbaar.


Bij mooi weer altijd buiten

Kosten: 55 euro per dag, modelkosten zijn 15 euro extra per deelnemer.

Voor meer informatie : 068885241 of info@marietterenssen.nl

Wil je beide dagen komen maar woon je niet in de buurt dan help ik je graag met het vinden van inspirerende hotel of b&b accomodatie in de buurt.

 

Aan mijn website wordt gewerkt een fragment van mijn werk is te zien op de film en een aantal onder impresssie van eigenwerk, of op www.nieuwenmeer.nl/marietterenssen