cursussen en workshops tekenen/schilderen
Kunsteducatie

Geachte bezoeker, 

 Voor workshops heb ik een ruime ervaring van 20 jaar en maak ik een workshop op maat.

We werken naar Thema in overleg.

Bij de fotos van diverse werkshops zie je dat er verschillende thema's en technieken zijn.En plein Air schilderen, zeefdrukworkshops, linosnedes, marmeren....maar ook gips, klei, schilderen naar stilleven, of ander thema....

zowel voor volwassenen als voor kinderen of families. Klik de fotos door en je krijgt een indruk.

B/v een groot Banier met collagetechniek in de klas gemaakt naar het thema Middeleeuwen of het thema Dromen...

Zeefdrukfotos van een kinderworkshop, linoworkshops, marmeren en zelf een boekje maken, fossielafdrukken maken, met hout en gips figuren maken geinspireerd op Giacometti, groepsworkshops vanuit een foto een reuze schilderij maken....basislessen tekenen en schilderen, workshop stilleven tekenen/schilderen,en natuurlijk ook "after Nature" direkt in het landschap met een veldezel.

"Teach the Teachers" is een speciale workshop voor docenten die graag technieken willen leren die makkelijk vertaalbaar zijn voor een project in school.

Denk hierbij aan zeefdruk, marmeren, leuke effecten met acrylverf, linoleumsnedes, werken met carbonpapier...

Een leuke workshop voor een middag uit, is mogelijk met lunch.

Op de NIeuw en Meer heb ik een eigen groot atelier geschikt voor groepen en er is ook een romneyloods te huur als de groep groter is en in combinatie met "Mick le chef" zijn er allerlei combinaties mogelijk.

OP mijn atelier in Schellingwoude is er plek voor max. 8 personen en is er een lunch of diner combinatie mogelijk met de Landmarkt.

Atelier schellingwoude heeft alle materialen voor linosnedes, zeefdruk, en schilderen/ veldezels voor werken  op lokatie in huis.

Als workshopdocent werk ik al ruim 20 jaar, eerder was ik verbonden aan het Atelier Westerdok waar ik diverse bedrijfsworkshops en ook de zomerkunstweken voor kids gaf. 

Vanuit de Kunsteducatie Nieuw en Meer hebben we een aantal scholenprojecten gedaan en 5 jaar lang heb ik daar een kunstclub voor kinderen gegeven.

Onder de noemer AtelierSchellingwoude  geef ik diverse workshops op schilder en teken gebied en buiten op lokatie en een aantal naar een specifiek thema in eigen atelier.

Ook heb ik  een workshop "After Nature" gegeven voor  20 personen aan de sloterplas op vraag van het Mocca. Hier kun je ook referenties vragen als je wilt.

Voor grotere groepen werk ik samen met kunstenaars van de Nieuw en Meer.

Neem contakt met me op voor overleg en de mogelijkheden.

Vriendeljke groet, Mariette

 

Droombeelden


De leerlingen maken een illustratie bij de vraagstelling:

'Stel,
je krijgt een zak met poen,
wat ga je ermee doen?'

De illustraties zijn op een wolk gemaakt, een droomwolk zoals bekend uit striptekeningen.
Er is gebruik gemaakt van een combinatie van tekentechnieken (potlood, fineliners) en collage van beschilderd papier en diverse andere materialen.
Deze workshop van 2,5 uur is gevolgd door leerlingen uit groep 5/6 van Jenaplan basisschool De Zevensprong in Amsterdam.

Download 
+ Artikel Westerpost, 23-02-2011 +

Met dank aan de Fiep Westendorp Foundation en Stadsdeel Nieuw West.

 

In de Kunstclub gaan kinderen met twee kunstenaars aan de slag om de meest fantastische dingen te maken. Mariette is gespecialiseerd in tekenen en schilderen, Thomas is de expert in beeldhouwen. Zo vullen zij elkaar goed aan. 

Dit voorjaar staat de wilde natuur centraal. Naast de klassieke onderwerpen als planten en dieren zal er vooral ook veel aandacht uitgaan naar abstractere onderwerpen als groei, toeval en natuurlijke ordening. Hoe groeit een plant eigenlijk, hoe ziet dat eruit en waarom ziet dat er zo uit ? Wij gaan onder andere een wilde jungle schilderen en de daarbij bijhorende insecten en dieren bouwen. Je gaat tekenen, schilderen en ruimtelijk werken. Je leert omgaan met veel verschillende technieken en materialen, zoals diverse soorten verf, karton, papier-maché, gips.
Halverwege de cursus gaan de kinderen op atelierbezoek bij drie verschillende kunstenaars op het aangrenzende ateliercomplex Nieuw en Meer.

In 1991 studeerde Mariëtte Renssen af aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede in de afstudeerrichting schilderen en tekenen. Haar eigen werk bestaat voornamelijk uit tekeningen, waarvoor ze in 1998 de Prix de Rome (een van de belangrijkste prijzen voor beeldende kunst in Nederland) heeft ontvangen. Sinds 2004 heeft Mariëtte Renssen een atelier op ateliercomplex Nieuw en Meer.