cursussen en workshops tekenen/schilderen
biografie

Op mijn achttiende heb ik een jaar in Parijs aan de Ecole des Beaux Arts gestudeerd. Hier heeft mijn interesse voor kunst zich snel ontwikkeld. In 1991 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Industrie, AKI nu ARTEZ in Enschede. Afstudeerrichting: tekenen en schilderen. In diezelfde tijd heb ik een Culturele pedagogisch didactische bevoegdheid (CPDB) gehaald en een jaar de kopopleiding in Arnhem voor de 1e graads bevoegdheid gevolgd. Ik geef nu al ruim 20 jaar met heel veel plezier les.

Mijn eigen werk bestaat voornamelijk uit tekeningen waarvoor ik in 1998 de ‘Prix de Rome’ heb ontvangen. Hierna heb ik zeer intensief geëxposeerd. Ik heb als onderwerp veel vrouwenfiguren, een onderzoek naar de verhouding tussen het echt levende en het hier en nu. In mijn tekeningen worden de figuren fragiel en kwetsbaar, ongrijpbaar en transparant, komt het binnenste buiten. De mens in al zijn breekbaarheid; wat onderhuids zit moet aan de oppervlakte kunnen komen.

De geboorte van mijn zoon Darius luidde een andere periode in en inspireerde tot een opleiding tot Cranio Sacraal-therapeut. Naast veel medische kennis en professionele vaardigheden speelt het gebruikmaken van intuïtie in deze therapie een belangrijke rol. Voor mijn beeldende werk heeft het werken vanuit de intuïtie een grote plaats ingenomen en is er een verstilling gekomen.

Tot slot vind ik het enorm leuk om les te geven. Ik geef al jaren les op diverse niveaus in uiteenlopende technieken, bijvoorbeeld als gastdocent en eindexamen gecommiteerde op de Rietveldacademie en Artez. Ik voel me zeer betrokken bij een ieder die iets wil leren. Het is voor mij spannend om zowel basisvaardigheden te doceren als om iemand op een meer autonoom niveau te begeleiden.

Volledig CV (MS Word-formaat)