cursussen en workshops tekenen/schilderen
Cursusomschrijving

 

In de cursus is er veel ruimte om zelfstandig te werken en een eigen thema of inhoud te kiezen. Ik begeleid individueel naar niveau en wanneer dat nodig is geef ik basisvaardigheden.*

Ik vind het belangrijk dat er ruimt is om te vertrouwen op de intuitie. Door de waarneming en het eigen gevoel met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaat er vrijheid voor de ontwikkeling van een schriftuur die jouw visie en eigenheid op de waarneming vertaalt.

In een cursus komen diverse materialen en technieken aan bod en ontdek je het materiaal en die  techniek die het best aan sluit bij jouw eigenheid. Het vinden van je eigen authenticiteit. Ik maak in overleg met je wensen een programma.

Aan de hand van het “geheugen” van de beeldende kunst van de klassieken tot nu geef ik voorbeelden.

Ik vind een procesmatige (serie-matige) –onderzoekende mentaliteit belangrijk.

*Basisvaardigheden: Beeldaspecten als(rest)vorm, compositie, (altijd terugkerend en belangrijk) ruimtelijkheid, plasticiteit, lijnvoering leren onderzoeken en toe te passen. Hoe krijg je de juiste verhoudingen op papier? Hoe werk je met licht en schaduw? Kleurencirkel van Itten. Wat is er mogelijk met kleur in een schilderij? Hoe werkt perspectief en hoe krijg ik meer ruimte in mijn schilderij met kleur?,houtskool, potlood,pastel aquarel, acrylverf en olieverf technieken. Door de kleine groep is er altijd ruimte voor een individuele keuze van werken.