cursussen en workshops tekenen/schilderen
verdieping schilderen, tekenen gemengde technieken, Vrijdagochtend

 

Vrijdagochtend (6 lessen)

10.30 t/m 13.00 uur 

Juni, 2,9,16,23,30  Juli 7

 Atelier Schellingwoude heeft tot aan de zomer nog enkele plekken.

met mooi weer en als de wind het toestaat  gaan we “ en plein Air” tekenen/schilderen, met de lessen en instructie die daar bij hoort.

Een verdieping of basis  naar wens is mogelijk.

Info:mariette Renssen 0658885241 info@marietterenssen.nl

VOOR 6 LESSEN: (VRIJDAGOCHTEND)

BEDDRAG EXCL.BTW 105

BTW                                       22,05

TOTAAL INCL. BTW   127,05

 Graag dit bedrag over te maken binnen 14 dagen. 

Mariette Renssen. Schellingwouderdijk 331 10 23 NK Amsterdam. 

Tel: 06-23400940. www.Atelierschellingwoude.nl /info@marietterenssen.nl

BTW-nr. N.L.B.01.146276097  

  gironr.: NL03 INGB0007242859

 

Dit is een teken en schildercursus waar gewerkt wordt naar eigen niveau en wensen, er worden diverse technieken aangerijkt en inspiraties om je verder te helpen.Pastel, aquarel, acryl en olieverf.

Beeldaspecten als compositie en verhoudingen komen altijd weer aan de orde.

In de eerste les bespreken we een lesplan, neem vooral ook je eigen wensen en onderwerpen mee.

 

De lessen zijn incl. Een kopje koffie/thee en excl. Materialen deze kun je zelf meebrengen of tegen on kostenvergoeding in het atelier aanschaffen aan het begin van de les.

Er is een mogelijkheid om een gemiste les in te halen in overleg op een dinsdagochtend of een vrijdagochtend met een max. van 3 lessen.

Ik vind het fijn als je vooraf kunt doorgeven wanneer je een les moet missen zodat ik dat in kan plannen voor een inhaalles.

 

In deze cursus is er veel ruimte om zelfstandig te werken en een eigen thema of inhoud te kiezen. Ik begeleid individueel naar niveau en wanneer dat nodig is geef ik basisvaardigheden.*

  

Doordat er een kleine groep is van max. 7 personen kan ik een programma op individueel niveau maken waardoor ik zowel beginners als gevorderden kan lesgeven. De wisselwerking is vaak interessant en soms kan het gebeuren dat iedereen toch met hetzelfde onderwerp bezig is maar dan op zijn eigen wijze. Ik maak vaak gebruik van een stilleven, foto's en het uitzicht, soms speciale tekenlessen of een specifieke schilderstechniek, de basisvaardigheden als compositie en verhoudingen komen altijd weer naar voren als aandachtspunt.

 
 Tijdens deze cursus leer je om vanuit een idee/onderwerp uiteindelijk tot een eindbeeld te komen. Hoe? Door onderzoek te doen, keuzes te maken en verschillende technieken uit te proberen. Door te experimenteren en te spelen met materiaal, techniek en thematiek.... en stappen durven nemen...

Soms is het nodig om het oorspronkelijke idee los te laten om de eigen beeldtaal tot uiting te laten komen. Gedurende dit proces leer je vanzelf hoe je  kleur, lijn, vlak, perspectief etc. wilt toepassen in je werk en hoe je daarmee iets kunt laten zien van jouw persoonlijke manier van waarnemen. Het ontwikkelen van dit individuele standpunt van de deelnemer staat centraal.Vele voorbeelden van kunstwerken kunnen worden gebruikt ter inspiratie en om eventuele verwantschappen in te ontdekken.
Aan het einde van elke les is er meestal een gezamenlijke nabespreking.